Liceul Teoretic "Meşterul Manole" Ultimele ştiri

eTwinning împlineşte 10 ani !

În cinstea acestei aniversări, pregătim o gamă variată de activităţi speciale.

Ziua Internaţională a Cărţii!

Elevii claselor a V-a au participat la un "Maraton de Lectură", organizat în incinta bibliotecii liceului.

ZIUA UŞILOR DESCHISE

Joi, 30 aprilie 2015, în incinta Liceului Teoretic "Meşterul Manole"-ZIUA UŞILOR DESCHISE.

 Legătura cu administraţia


 Proiecte actuale

eTwinning este comunitatea scolilor din Europa

eTwinning ofera personalului didactic (profesori, directori, bibliotecari etc.) ce activeaza in scolile din tarile europene participante o platforma de comunicare, colaborare, demarare proiecte si schimb de informatii, pe scurt, un spatiu in care sa simta ca fac parte din cea mai palpitanta comunitate educationala din Europa.
Actiunea eTwinning promoveaza colaborarea scolara in Europa prin intermediul tehnologiilor comunicarii si informatiei (TIC), oferind asistenta, instrumente de lucru si servicii scolilor.
Portalul eTwinning (www.etwinning.net) este punctul central de intalnire si de lucru al actiunii. Portalul este disponibil in 26 de limbi si numara circa 230.277 de membri si peste 5462 de proiecte* din toata Europa. De asemenea, portalul pune la dispozitia cadrelor didactice instrumente online cu ajutorul carora pot cauta parteneri, pot demara proiecte, pot face schimb de idei si bune practici si pot incepe sa colaboreze imediat gratie gamei variate de instrumente personalizate de pe platforma eTwinning.
Lansat in 2005 drept componenta fundamentala a programului eLearning al Comisiei Europene, eTwinning a devenit parte integranta a Erasmus+, Programul UE pentru Educatie, Formare, Tineret si Sport, din 2014. Biroul Central de Asistenta eTwinning este administrat de European Schoolnet, un parteneriat international format din 31 ministere europene ale educatiei, ce concepe instrumente de invatare pentru scolile, cadrele didactice si elevii din Europa. La nivel national, eTwinning beneficiaza si de sprijinul a 37 de birouri nationale de asistenta.

 The childhood's wings / Aripile copilariei

Copilaria este cea mai frumoasă perioadă a vieţii sau orice vis poate deveni realitate . Cu un simplu " abracadabra " se poate călători în lumea basmelor ... Vrem să realizăm activităţile care corespondent la interesele şi preocupările diferitor copii , activităţi care pot îmbunătăţi abilităţile lor şi să stimuleze creativitatea lor .
Vrem să realizăm activităţile care stimulează creativitatea copiilor şi abilităţile lor lingvistice de analiză şi sinteză . Activităţi Cettes vom face cu ajutorul de jocuri , basme şi artă.
Lunar , fiecare cadru didactic implicat în proiect va realiza o activitate, atunci se va trimite o fotografie şi descriere la adresa de email : aripilecopilariei@yahoo.ro. Activităţile proiectului se vor publica pe blog : www.aripilecopilariei.blogspot.com